Tue, Aug 20th, 2019

Norvegia rămâne un paradis al electricelor: aproape jumătate dintre mașinile vândute în primele 6 luni din 2019 au fost 100% electrice: modelele Tesla, cele mai căutate în statul scandinav

Aproape jumătate dintre mașinile vândute în Norvegia în primele 6 luni din 2019 au fost 100% electrice. Scandinavii reușesc să-și păstreze supremația când vine vorba de cota electricelor din totalul vânzărilor de mașini noi. Tesla Model 3 a fost cel mai căutat model electric de către norvegieni, în prima jumătate a anului.

Autoritatea Rutieră din Norvegia a anunțat statisticile de vânzări pe piața mașinilor noi în primele 6 luni din 2019. Norvegia continuă să fie un rai al electricelor: 48.4% dintre mașinile noi vândute în statul scandinav în primele 6 luni sunt 100% electrice.

Astfel, norvegienii sunt în continuare pe prima poziție la nivel mondial în privința cotei electricelor din totalul vânzărilor de mașini noi. La sfârșitul anului trecut, cota electricelor în Norvegia era de 31.2%.

Potrivit datelor oficiale, Tesla Model 3 a fost cel mai căutat model electric de către norvegieni. În luna iunie, Tesla a vândut 3.760 de mașini pentru o cotă de 24.5%, fiind pe primul loc și la vânzările de electrice pe prima jumătate din 2019.

În urmă cu câteva luni, Norvegia a anunțat introducerea unui tarif de circa un euro pe oră pentru încărcarea mașinilor electrice din capitala Oslo. Autoritățile spun că vor să îi descurajeze pe șoferii care parchează gratuit pe locurile special amenajate fără să își încarce mașinile electrice. Oslo are 1.300 de stații de încărcare, dar vrea să mai deschidă încă 700 în acest an.

Via Reuters www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved