Fri, Oct 27th, 2017

Toyota și Toshiba promit tehnologii inovatoare pentru bateriile mașinilor electrice: autonomii ridicate și încărcare în 6 minute

Toyota și Toshoba susțin că dezvoltă câteva tehnologii atractive pentru mașinile electrice, prin care bateriile vor avea o autonomie mai mare decât în prezent, dar și un timp de încărcare de numai 6 minute.

Pe lângă prețurile care sunt încă relativ mari, principalele obstacole în adopția în masă a mașinilor electrice sunt autonomia destul de redusă și timpii mari de încărcare.

Toyota, unul dintre cei mai mari constructori auto din lume, dezvoltă inclusiv mașini alimentate cu hidrogen la care un plin durează la fel de puțin ca cel de carburant, însă în paralel este determinată să găsească o soluție și pentru acumulatorii din mașinile electrice.

Cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, constructorul japonez și-a exprimat încrederea că va putea dezvolta un acumulator care să ofere o autonomie semnificativ mai mare decât în prezent. “Credem că tehnologia noastră pentru baterii poate schimba complet jocul cu potențialul unei autonomii îmbunătățite semnificativ”, spune Didier Leroy, vicepreședintele executiv al Toyota.

În paralel, Toyota continuă însă să promeveze și mașinile electrice alimentate cu hidrogen, iar la Tokyo a expus două astfel de concepte: Fine-Comfort Ride, care promite 1.000 de kilometri intre reîncărcări, și autobuzul Sora pe care vrea să-l dezvolte în producție de serie în 2020.

Între timp, Toshiba susține că este pe punctul de a dezvolta o nouă tehnologie pentru actualele baterii Li-Ion prin care să curteze semnificativ timpul de încărcare. Japonezii au introdus oxizi de niobiu și titan în celule prin care capacitatea anodului acumulatorului se dublează.

Datorită acestei tehnologii, bateria se încarcă mult mai repede, iar calculele inginerilor Toshiba arată că o încărcare de numai 6 minute va fi suficientă pentru o autonomie generoasă de 320 de kilometri.

“Suntem foarte entuziasmați de potențialul oxidului de niobiu și titan. În loc să aducă o îmbunătățire incrementală, această tehnologie va face diferența în privința autonomiei și performanțelor unei mașini electrice. Vom continua să îmbunătățim performanța și intenționăm să lansăm următoarea generație a bateriilor în anul fiscal 2019”, explică Osamu Hori, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare Toshiba.

Via Reuters, Carscoops www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved