Fri, Oct 27th, 2017

Toyota nu va mai lansa mașini cu motoare diesel în Europa: “Succesul lui C-HR demonstrează că nu avem nevoie de diesel”

Toyota anticipează că nu va mai lansa niciun model cu motorizare diesel în Europa, ca urmare a succesului la vânzări înregistrat de SUV-ul C-HR, disponibil doar cu propulsie pe benzină și hibridă.

În toamna anului trecut, Toyota a lansat noul SUV C-HR pe piața din Europa, iar constructorul japonez a surprins la vremea respectivă prin faptul că a oferit doar versiuni cu motoare pe benzină și o variantă hibridă.

Propulsia diesel lipsește complet din oferta Toyota C-HR, însă acest lucru nu a avut practic un impact negativ asupra vânzărilor. De altfel, oficialii Toyota au fost luați prin surprindere de succesul înregistrat de noul model: de la lansarea efectivă pe piață din luna octombrie 2016 și până în luna august 2017, Toyota C-HR s-a comercializat în 84.000 de unități în Europa, iar SUV-urile au ajuns să reprezinte 30% dintre vânzările japonezilor pe Bătrânul Continent, în creștere de la numai 12% cu un an în urmă.

“Cu mult timp în urmă ne-am gândit că nu vom vinde C-HR cu un motor diesel. La momentul respectiv, dealerii au fost împotriva deciziei și au spus că au nevoie de diesel. Dar trebuia să urmăm trendul pe termen lung al vehiculelor ecologice”, spune Didier Leroy, vice-președintele executiv al Toyota.

Pe baza succesului înregistrat de C-HR, oficialul constructorului anticipează că Toyota nu va mai lansa niciun model nou în Europa care să aibă și versiune diesel. Considerat al doilea om ca putere de decizie în cadrul Toyota după CEO-ul Akio Toyoda, Leroy a admis totuși ca aceasta este o opinie pur personală. “Opiniea mea, iar aceasta este opinia mea, nu a companiei, este că nu vom mai lansa nicio mașină cu motor diesel”, a adăugat el.

Pe de altă parte, succesul lui C-HR i se poate atribui atât creșterilor înregistrate în general de segmentul SUV-urilor, cât și designului inedit al noului model lansat de Toyota.

Via Autocar www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved