Mon, Sep 4th, 2017

Efectul Ioniq: Toyota rămâne cel mai mare producător de mașini electrice și hibride, dar Hyundai și Kia vin puternic din urmă

Cererea peste așteptări pentru Hyundai Ioniq a propulsat grupul sud-coreean Hyundai – Kia pe locul 2 în topul producătorilor de mașini electrice și hibride, în spatele liderului Toyota.

Compania de analiză IHS Markit a publicat în această săptămână un raport cu privire la vânzările de mașini electrice și hibride înregistrate de principalii constructori auto la nivel mondial în prima jumătate a anului.

Deloc surprinzător, Toyota ocupă în continuare prima poziție în clasament, cu peste 598.000 de mașini electrificate, ca urmare a popularității modelelor sale hibride. Surpriza apare însă pe poziția a doua, care este ocupată în premieră de Grupul Hyundai-Kia. Alianța sud-coreeană a raportat 102.000 unități vândute, cu peste 126% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Succesul înregistrat se datorează în mare măsură cererii foarte mari pentru Hyundai Ioniq (foto), model disponibil în toate cele 3 versiuni de electrificare: electric, hibrid plug-in și hibrid fără încărcare la priză. De altfel, sud-coreenii au fost nevoiți să mărească producția lui Ioniq cu 50% pentru a face față cererilor venite din partea clienților. Prin urmare, a fost pentru prima oară când sud-coreenii au învins Honda în acest clasament, japonezii coborând astfel pe poziția a treia cu aproape 81.000 de mașini electrificate.

Segmentul mașinilor electrice este dominat în continuare de Alianța Renault-Nissan datorită modelelor Zoe și Leaf, în timp ce Tesla ocupă locul 2 în fața unei triplete din China: BAIC, Zotye și Byd. Și aici, cei de la Hyundai – Kia au punctat serios, întrucât asiaticii au ajuns pe locul 6, după ce cu numai 6 luni în urma ocupau un modest loc 11.

Via KoreaHerald www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved