Mon, Oct 3rd, 2016

Evoluţia continuă: Toyota Prius ar putea avea doar versiune plug-in de la următoarea generaţie

Primul hibrid din lume se transformă: începând cu a cincea generaţie, Toyota Prius ar putea avea doar versiune plug-in, însă o decizie finală nu a fost luată încă.

În 1997, Toyota Prius a devenit primul model hibrid din lume comercializat în masă, iniţial doar în Japonia, iar 3 ani mai târziu la nivel global.

În 2012, modelul a primit şi o versiune plug-in, iar pentru viitor constructorul japonez se gândeşte cu seriozitate să renunţe la varianta clasică a hibridului.

Astfel, este posibil ca de la cea de-a cincea generaţie Toyota Prius să fie disponibilă doar ca hibrid plug-in, întrucât scopul niponilor este de a reduce cât mai mult dependenta de combustibilii fosili. “În cele din urmă, PHEV (Plug-in Electric Vehicle) ar putea fi calea pe care trebuie să o urmăm”, explică Shoichi Kaneko, asistentul şefului inginerilor pentru dezvoltarea lui Prius Prime.

De altfel, în versiune plug-in, Prius este mai eficient decât versiunea standard, întrucât oferă o autonomie electrică de 50 de kilometri, de două ori mai mare decât în cazul variantei care nu poate fi încărcată la priză.

În plus, modelul poate rula în regim electric cu o viteză maximă de 135 de kilometri, spre deosebire de viteză maximă de 100 km/h oferită de versiunea standard. De asemenea, emisiile de dioxid de carbon nu depăşesc 32 grame pe kilometru.

Via Autoblogwww.automarket.ro, foto: ecomento.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved