Mon, Sep 19th, 2016

Scaunul auto al viitorului imaginat de Lexus: spătar cinetic care se adaptează la forma corpului şi forţele externe

Lexus a prezentat conceptul unui scaun auto revoluţionar capabil să se adapteze la forma şi masa şoferului, dar şi la forţele externe, pentru a menţine confortul şi vizibilitatea la volan.

Într-o perioadă în care constructorii auto lansează concepte pe bandă rulantă pentru maşinile electrice care vor “invada” şoselele până în 2020, cei de la Lexus se gândesc mai ales la confortul şoferilor şi pasagerilor.

Astfel, brandul de lux al celor de la Toyota a dezvăluit conceptul unui scaun auto care are potenţialul de a revoluţiona confortul şoferilor la volan. Botezat intuitiv Lexus Kinetic Seat Concept, scaunul auto se adaptează la formele şi masa şoferului, dar şi la forţele externe generate în timpul accelerării şi frânarii, pentru a oferi în permanenţă confort şi vizibilitate bună. Energia cinetică generată permite spătarului să se mişte pentru a menţine coloana vertebrală în poziţia optimă pe parcursul călătoriei.

Trecând peste aceste detalii mai mult sau mai puţin ştiinţifice, scaunul auto atrage atenţia din punctul de vedere vizual în special datorită tapiţeriei în formă de pânză de păianjen, cu “ochiuri” care se răspândesc radial din centru spre partea din spate. Şi asta nu este totul: tapiţeria este creată din materiale de mătase sintetică, astfel că protejează mediul înconjurător, întrucât nu foloseşte produse derivate din petrol, iar în acelaşi timp absoarbe şocurile foarte bine.

Lexus Kinetic Seat Concept va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie.

Via Motorwardwww.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved