Tue, Aug 2nd, 2016

Istoria Prius-ului care parcurge câte 1,000 km zilnic!

În Moldova, unul dintre cele mai eficiente şi fiabile, dar şi populare automobile pe piaţă la mâna a doua, cu siguranţă, este Toyota Prius.

Eroul articolului de astăzi este o Toyota Prius de a doua generaţie cu anul de producţie 2006. Nu este un Prius obişnuit, care de obicei este exploatat în oraş, fiind o maşină destinată în exclusivitate călătoriilor lungi!

Veaceslav şi Corneliu au procurat acest automobil hibrid pentru mica lor afacere, aceasta fiind legată de călătoriile lungi. Conform celor doi, o maşină mai bună la mâna a doua, care să răspundă criteriilor fiabilitate şi eficienţă, dar şi să mai poată parcurge distanţe extrem de lungi zilnic fără nicio problemă, este greu de găsit. Cei doi moldoveni călătoresc cu Prius-ul foarte des în Franţa, cutreierând-o în lung şi-n lat. Zilnic acesta parcurge în mediu 1,000 de kilometri! Cea mai mică distanţă fiind de 600 km pe zi.

Nici un rateu, nicio problemă nu a avut hibridul nipon de când este în posesia celor doi, având nevoie doar de deserviri la fiecare 10,000 de kilometri pentru schimbul uleiului (Idemitsu 5w40) şi consumabilelor. Pe parcursul unei săptămâni, Prius-ul poate parcurge şi peste 10,000 de kilometri! Unii conducători nici într-un an nu parcurg aşa distanţe!

Acesta bucură şi cu consumul, având nevoie de doar 2,000 de lei pentru a ajunge din Chişinău în Paris! Vă veţi întreba, cum de le reuşeşte?! Fiind extrem de eficient din uzină, băieţii au dorit să-l facă şi mai eficient instalând un sistem de alimentare cu gaz natural (propan)!

Astfel, pentru călătoria de aproximativ 2,500 de kilometri din Chişinău în Paris, acesta consumă două rezervoare de gaz (rezervor de 45 de litri) şi un plin al rezervorului de benzină (la fel, 45 litri). Maşina este alimentată cu combustibil în Moldova, iar a doua oară rezervorul de gaz este alimentat în România.

Consumul mediu de gaz este de 6-6.5 l/100 km, în timp ce diferenţa rulării pe gaz sau benzină nu este resimţită.

sursa: piataauto.md

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved