Sun, Apr 17th, 2016

Toyota Prius C – primele imagini oficiale

Toyota a prezentat primele imagini oficiale cu hibridul Prius C, sora mai mică a actualului Prius. Noul model va debuta la Salonul Auto de la Tokyo.

Noul model hibrid din gama Toyota se numeşte Prius C şi are dimensiunile unui Yaris. Designul exterior şi interior este asemănător cu cel al sorei mai mari. Noul hibrid al mărcii japoneze va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Tokyo din ianuarie 2012. Pe piaţa japoneză acest model se va numi Aqua şi va fi propulsat de un sistem hibrid format dintr-un motor electric şi un propulsor pe benzină de 1.5 litri. Toyota susţine că acest model va fi extrem de economic şi anunţă un consum de doar 4.7 l/100 km în mediu urban. Noul model va fi prezent şi la Salonul Auto de la Detroit unde îşi va face debutul pe piaţa americană. Prius C are 3.9 metri lungime, 1.6 metri lăţime şi 1.4 metri înălţime. Ampatamentul noului model este de 2.5 metri. Prius C poate transporta cinci pasageri.

Prius C nu este singura premieră Toyota pentru Salonul de la Tokyo. Vom putea vedea şi versiunea de serie a modelului sport FT-86 ce foloseşte un motor boxer dezvoltat împreună cu cei de la Subaru. De asemenea, Toyota va aduce nu mai puţin de trei concepte la Salonul de la Tokyo.

Via | autoblogwww.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved