Sun, Apr 17th, 2016

Japonezii se bat pe Toyota Prius Alpha: 25.000 de comenzi în prima zi

Monovolumul Prius Alpha, derivat din hibridul cu acelaşi nume, este la mare căutare în Japonia. Toyota a înregistrat în prima zi de comercializare 25.000 de comenzi.

Primul derivat al deja popularului Prius atrage un număr nesperat de clienţi pentru Toyota. Monovolumul Alpha, cunoscut sub numele de Prius V în Statele Unite şi Prius + în Europa, se bucură de un succes nesperat în ţara de origine, Japonia.

După prima zi de lansare, Alpha a reuşit să adune un total de 25.000 de precomenzi în Ţara Soarelui Răsare. Evoluţia excelentă a continuat pe parcursul întregii luni, la final dealerii constructorului japonezi însumând nici mai mult nici mai puţin de 52.000 de unităţi comandate. Oficialii au cerut depunerea un avans pentru înregistrarea comenzii, condiţie care ar urma să confirme cererea uriaşă.

Surpriza este cu atât mai mare cu cât oficialii nu se aşteptau să vândă decât 3000 de maşini în prima lună. Toyota nu este la primul record de acest gen, prima generaţie a modelului Prius reuşind să adune în prima lună 180.000 de comenzi, deşi estimările anunţau doar 10.000 de clienţi.

Toyota va avea dificultăţi în onorarea comenzilor după problemele create de tsunami-ul devastator din această primăvară. Specialiştii constructorului japonez susţin că abia în luna octombrie producţia va putea reveni la nivelul de dinainte de dezastrul natural. În aceste condiţii, primele exemplare Alpha vor ajunge la clienţi abia în primăvara anului viitor.

via | leblogautowww.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved