Sun, Apr 17th, 2016

Europa a prins gustul mașinilor eco: Toyota a vândut hibridul cu numărul un milion

Recunoscuți ca pionierii mașinilor hibride, cei de la Toyota se bucură acum și de aprecierea europenilor. Japonezii au vândut deja un milion de hibrizi pe Bătrânul Continent.

Pionierul mașinilor hibride are noi motive de bucurie. De această dată, Toyota sărbătorește în Europa, unde reușește să bifeze un nou record: livrarea exemplarului hibrid cu numărul un milion.

Un german din Dusseldorf a comandat un Auris Hybrid pentru soția sa. Era al doilea Auris Hybrid din familie, dar, fără ca proprietarul să știe, era și hibridul cu numărul un milion, vândut de Toyota pe Bătrânul Continent.

Motiv pentru care, producătorul japonez a decis să-i facă o surpriză clientului fidel, oferindu-i gratuit, vreme de un an de zile, exemplarul Auris Hybrid comandat.

”Auris HSD este cea mai bună dovadă că Toyota are succes în acest segment. Mai bine de jumătate din comenzile actualei generații Auris vizează versiunea hibridă. Iar trendul este unul ascendent”, a declarat Tom Fux, președintele Toyota Germania.

În total, de la primul model hibrid lansat de Toyota, conglomeratul japonez, incluzând aici și Lexus, a reușit să livreze opt milioane de mașini la nivel mondial. În Europa, toate cele 14 modele cu propulsie alternativă au reușit să aducă 23% din vânzările Toyota.

Oferta va crește începând cu anul viitor, când Toyota RAV4 Hybrid va fi disponibil spre comercializare în Europa.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved